Houdt ongewenste beesten buiten tijdens het ventileren met een plissé hordeur

Klimaatverandering is steeds vaker in het nieuws en is letterlijk een “hot topic”. Klimaatverandering heeft een directe invloed op ons leven. Temperaturen worden steeds extremer. Hoewel Nederland niet bekend staat om haar warme zomers, wordt het wel degelijk steeds warmer met alle gevolgen van dien. Het is natuurlijk belangrijk om verkoeling te zoeken in de warmte en goed te ventileren. 

Wanneer het in Nederland echter warmer wordt dan wordt het vaak vochtig en drukkend warm. Dit betekent voor veel insecten een ideale omgeving en wanneer je dan ook ventileert loop je het risico een circus aan insecten en ongedierte in huis te halen. Gelukkig zijn hier oplossingen voor te vinden in bijvoorbeeld een plissé hordeur zoals die van PlisseHordeurenWebshop.nl. Dit type hor, dat voor de bestaande deur geïnstalleerd kan worden in het kozijn biedt vele voordelen en houdt ongewenste beesten buiten.

Fiberglas van de plissé hordeur houdt ook pollen buiten

Een plissé hordeur is een kunststof deur die is voorzien van gaas en vaak een kunststof of aluminium frame. Het gaas is in de meeste gevallen gemaakt van fiberglas en is zeer fijn, wat ervoor zorgt dat beestjes en vliegen hier niet doorheen kunnen. De frisse wind vindt echter nog wel haar weg door de hordheur heen, waardoor ventileren geen enkel probleem is met een hordeur. 

Hordeuren zijn vaak beschikbaar in verschillende tinten, maar meestal donker van kleur, waardoor niet alleen beesten, maar ook pollen en stof buiten blijven. Vooral voor mensen met allergieën en hooikoorts is dit vaak een uitkomst, omdat hierdoor het huis frisse lucht bevat en deze luchtwegirritatie niet verder in de hand werkt.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/plisse-hordeur-op-maat/ 

Hordeur heeft zonwerende werking

Plissé hordeuren zijn niet alleen geschikt voor deuropeningen, maar kunnen ook gebruikt worden voor verschillende formaten ramen. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld ook de slaapkamer ’s nachts kan ventileren zonder beesten in huis te halen. Hordeuren kunnen op maat gemaakt worden en eventueel ook op een schuifpui geïnstalleerd worden. 

Het fiberglas gaas is gemaakt van vouwvrij materiaal, waardoor de hor bij het openen en sluiten geen kreuken veroorzaakt, maar direct weer straktrekt. De donkere kleur van de hor ziet er niet alleen stijlvol uit, maar heeft bovendien ook een zonwerende werking, waardoor de hor als een zonnescherm werkt en de temperatuur in de ruimte ook relatief koeler is dan wanneer er geen hor voor het raam of de deur geïnstalleerd zou zijn.

By Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *