Een beetje onderhoud in de tuin is nooit weg en het is veel leuker om dit karwei aan te gaan met geschikt gereedschap dat het werk lichter maakt. Als je net begint met tuinieren, kan het lastig zijn om te bepalen welke tuingereedschappen belangrijk zijn om te hebben. Hieronder vind je een lijst met must-haves voor iedereen die serieus is over tuinieren.

Spade en/of schep:

Een spade of schep is de basis van tuinieren. Het is handig voor het graven van gaten, het rooien van planten en het omzetten van grond.

Hark:


Een hark is nodig om de grond voor te bereiden, zoals het egaliseren of het aanbrengen van zaaibedden. Het is ook handig voor het verzamelen van bladeren en voor het verspreiden van mulch.

Snoeischaar:

Een snoeischaar wordt gebruikt om takken en kleine stengels te knippen. Hiermee kunnen de bomen, heesters en andere planten in vorm gehouden worden.

Grasmaaier:

Met een grasmaaier kan je het gazon kort houden. Het is een basishulpmiddel voor elke tuinier die een gazon heeft.

Tuinslang en gieter:


Een tuinslang en gieter zijn essentieel voor het besproeien van planten. Ze helpen ook bij het bewateren van planten op plaatsen waar geen automatisch irrigatiesysteem is.

 

Als je deze vijf tuingereedschappen bij de hand hebt, ben je al een aardig eind op weg om een mooie tuin op te zetten en te onderhouden. Wees niet bang om te experimenteren en nieuwe gereedschappen aan te schaffen om de taak gemakkelijker te maken. Een tuin kan rustgevend en ontspannend zijn, zolang je de juiste gereedschappen hebt om het werk goed te doen.

By Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *